Зробити домашньою|Додати до обраного
 
 

Вітаємо переможців II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін!

Автор: admin от 18-03-2019, 15:28

Серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та міжшкільних навчально-виробничих комбінатів 21 лютого 2019 року відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін за 6 напрямками підготовки. У змаганнях брали участь 86 учнів І-ІІІ курсів із 27 закладів професійної (професійно-технічної) освіти та 1 міжшкільного навчально-виробничого комбінату за професіями: «Муляр», «Маляр», «Кухар», «Продавець продовольчих товарів», «Електрогазозварник», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Перукар (перукар-модельєр)», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».
Відповідно до Умов проведення та критеріїв оцінювання II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад визначено переможців зі спеціальних дисциплін:

з професії «Кухар»:
І місце – Карина Хоруженко, ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу»,

з професії «Продавець продовольчих товарів»:
І місце – Аліна Романенко, ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу»,

Вітаємо переможців ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та бажаємо творчих успіхів і не зупинятися на досягнутому! 
Сміливо крокуйте вперед!

Ірина Стовбир,
заступник директора з НВР

 

Найкращі майбутні кухарі та офіціанти Сумщини навчаються у нашому Центрі

Автор: admin от 11-03-2019, 15:09

За звання кращих фахівців ресторанного сервісу на Сумщині змагалися учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, де готують майбутніх кваліфікованих робітників.
У Сумському центрі ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу 05-06 березня 2019 року проходив ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів 18 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області за професіями «Кухар» та «Офіціант».
Конкурс проводився у два тури: теоретичний та практичний.
Завдання практичного туру із професії «Кухар» відповідали вимогам 4 кваліфікаційного розряду та передбачали виконання 2-х завдань: приготування філе курячого фаршированого зі складним гарніром та яблук смажених у тісті.
Із професії «Офіціант» практичний тур відповідав вимогам 3 кваліфікаційного розряду та передбачав виконання 3-х завдань: складання серветок різними способами, техніка наливання вина та рух із тацею, техніка попереднього сервірування столу (сніданок, обід, вечеря).
Під час теоретичного туру учасники виконували тестові завдання з предметів професійно-теоретичної підготовки.
За результатами конкурсних змагань перемогу з професії «Кухар» здобув Расенко Микола, учень ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу». ІІ місце посіли Цілина Юлія, учениця ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» та Клепешньова Анастасія, учениця ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей»; ІІІ місце – Куліченко Оксана, учениця ДНЗ «Шосткинський центр професійно-технічної освіти» та Вечерова Лілія, ученниця ДПТНЗ «Лебединське вище професійне училище лісового господарства».
З професії «Офіціант» І місце виборола Кузнєцова Олена, учениця ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу»; ІІ місце – Галай Анастасія, учениця ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище»; ІІІ місце – Літвинова Анна, учениця ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище»
Переможець з професії «Кухар» братиме участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу, що відбудеться 14-15 травня 2019 року в м. Київ, з професії «Офіціант» – 28-29 травня 2019 року в м. Одеса.
Бажаємо нашим учням гідно представити Сумщину в заключному етапі конкурсу.

Ірина Стовбир,
заступник директора з НВР

                                  

 

вул. Роменська, 96,
м. Суми-2, Україна, 40002.

splxtt@ukr.net