Зробити домашньою|Додати до обраного
 
 
cxttrs.sumy.ua » Ділимося досвідом » Навчально-виробнича робота » Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

Автор: admin от 31-03-2017, 10:44

ДНЗ «СЦПТО ХТТ та РС»

Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

Вибір професії - це друге народження людини. Від того, наскільки правильно вибраний життєвий шлях, залежить суспільна цінність людини, її місце серед людей, задоволеність роботою, фізичне та нервово-психічне здоров'я, радість і щастя.

«Професія кухаря-це стабільність сьогодні,

впевненість завтра,

успішність завжди»

Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну.Готування їжі – давнє мистецтво! Адже "Добрий кухар вартий семи лікарів”, - так мовить народне прислів’я. Кожен народ має свої традиції і особливості харчування, пов’язані з географічним положенням, кліматом, історією країни, її економікою, бо кожна людина має право на смачну та корисну їжу. Знання кулінарних секретів можна розглядати з такої точки зору: поступовоми будемо все більше й більше переконуватися в тому, що тільки здорове може бути красивим. А в тому, що наше здоров’я залежить від правильного харчування, немає сумніву.

По традиції у нас в центріщорічно проводяться конкурси майстерності з професії«Кухар». Кажуть, що істина породжується в суперечці, пізнається в змаганні. Професійний конкурс - це також суперечка , також змагання. Учні змагаючись показують свою майстерність знання, вміння і навики. Підтверджують , що вони гідні своїх наставників старших товаришів. Професійні конкурси породжують і розвивають творче відношення до праці.

Основною метою конкурсів є:

–стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді;

–розвиток творчих здібностей обдарованих дітей;

–моніторинг рівня професійної підготовки учнів центру;

–підвищення рівня викладання спеціальних дисциплін, фахової підготовки учнів;

–формування команд для участі в міських, обласних та Всеукраїнських конкурсах.

Роботу конкурсантів оцінювали висококваліфіковане журі:

Голова журі:Коробська Г. С.

Члени журі: Безбородкіна Л.Г., Тверезовська О.М. ,Грамотіна О.Ю. Шешко О.С.

Другий етап - практичний. Учні готували основну страву за власним рецептом з сучасними напрямками подачі.Критерії оцінювання включали в себе не тільки оцінку смакових якостей страв, а й підготовку робочого місця, дотримання технології приготування, дотримання правил безпечних умов праці, норм санітарії та гігієни, оформлення страв, використання новітніх технологій в приготуванні страв. Всі учасники справились з поставленими завданнями і продемонстрували належні практичні навички та вміння,проявивши креативнісь,оригінальністьу подачі.

Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
 

вул. Роменська, 96,
м. Суми-2, Україна, 40002.

splxtt@ukr.net