Зробити домашньою|Додати до обраного
 
 

Школа молодого майстра виробничого навчання

Автор: admin от 14-11-2018, 18:49

13 жовтня у стінах ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» пройшло засідання школи молодого майстра виробничого навчання. Методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, Скиба Віктор Михайлович і Темченко Олена Всеволодівна, провели перше практичне засідання школи, щоб допомогти молодому майстру виробничого навчання адаптуватися, знайти свій стиль у роботі, залишитися у педагогіці. У Центр на перше практичне засідання Школи завітали 13 молодих фахівців закладів професійної освіти регіону: ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО», ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну», ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу».
Під час засідання Школи обговорили алгоритм складання робочих навчальних та освітніх програм з виробничого навчання відповідно до стандартів професійної (професійно-технічної) освіти, питання планування та обліку освітнього процесу в закладах професійної освіти.
Молоді педагоги відпрацювали набуті теоретичні знання на практичній частині засідання: склали зведену таблицю відповідності професійних компетентностей навчальним предметам, робочу навчальну програму з виробничого навчання, розробили переліки навчально-виробничих робіт, плани уроків виробничого навчання, критерії оцінювання навчальних досягнень учнів.

Ірина Стовбир,
заступник директора з НВР

       

День відкритих дверей

Автор: admin от 10-04-2018, 13:25

Запрошуємо всіх на День відкритих дверей! Подбай про своє майбутнє вже сьогодні!

Еще реакции

 

Красиво та смачно.

Автор: admin от 11-05-2017, 11:33

Красиво та смачно.

4-5 травня 2017 року в приміщенні ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів із професії «Кондитер» ІІІ розряду.

У професійному змаганні взяло участь 10 професійно-технічних навчальних закладів області.

Умови конкурсу передбачали: 2-хвилинну візитівку кожного учасника про себе в довільній формі, теоретичний тур з перевірки професійно-теоретичних знань; практичний тур, що відповідав вимогам третього кваліфікаційного розряду та передбачав приготування кондитерського виробу – торту (круглої форми, діаметром 24 см) з готового бісквітного напівфабрикату просоченого сиропом (звичайний), прошарованого кремом масляним «Шарлот» горіховий та оздобленого елементами з кондитерських вершків та шоколадної глазурі за тематикою, обраною учасником.

У рамках конкурсу для супроводжуючих осіб проведено творчу майстерню «Професійна компетентність – мистецтво, що потребує постійного вдосконалення», під час якої майстри виробничого навчання обмінювалися досвідом у приготуванні кондитерських та борошняних виробів з українським колоритом. Спілкування було цікавим та насиченим змістовною інформацією.

За результатами двох турів переможцями конкурсу визначено:

І місце – Усенко Вікторію, ученицю ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей»;

ІІ місце – Охріменко Марину, ученицю ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей»;

ІІІ місце – Пальоху Андрія, учня ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».

Честь нашого навчального закладу представляла учениця групи АК-45 Дьоміна Оксана.

Переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів із професії «Кондитер» буде відстоювати честь області у ІІІ етапі, що відбудеться 16-19 травня 2017 року на базі Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі».

 

Майстер в/н

Берченко Т.А.

ДПА АПК-36

Автор: admin от 21-04-2017, 11:11

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації

Державний навчальний заклад

«Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу»

НАКАЗ

20.04.2017 м. Суми № ОД

Про допуск

учнів групи АПК-36

до складання державної

підсумкової атестації

за курс повної загальної

середньої освіти

На виконання рішення педагогічної ради ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» від 20.03.2017 року (Протокол №2 ) до складання державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти допустити учнів групи АПК-36, (професія «продавець продовольчих товарів», «продавець непродовольчих товарів»), а саме:

1. Ареф’єву Катерину Миколаївну

2. Буцик Анастасію Олександрівну

3. Вейбер Валентину Юріївну

4. Зацарну Віту Валеріївну

5. Жуля Дениса Івановича

6. Колєснік Оксану Володимирівну

7. Левак Світлану Петрівну

8. Майбороду Світлану Вікторівну

9. Малиновського Артема Тимуровича

10. Нарожну Дар’ю Сергіївну

11. Прокопенко Тетяну Володимирівну

12. Підлужного Дмитра Миколайовича

13. Сагалаєву Катерину Володимирівну

14. Сидорука Максима Ігоровича

15. Солдатенка Дениса Івановича

16. Тимченко Юлію Олександрівну

17. Яковлєву Аліну Андріївну

18. Бужина Миколу Івановича

Директор центру В.М. Денисенко

Відомий ресторатор з Німеччини.

Автор: admin от 14-04-2017, 09:03

Відомий ресторатор з Німеччини.

11 квітня за підтримки Сумської міської ради у наш Центр приїхав відомий не тільки у себе на батьківщині, а й у багатьох країнах світу, старший експертSES-проекту (SeniorExpertService) Карл-Хайнц Вестенхофер. Він є власником Служби Party-Service, володіє багаторічним досвідом роботи по навчанню персоналу для кухні, є керівником фабрики-кухні. У обов’язки висококваліфікованого експерта входить приготування різної корисної та здорової їжі, а також правильне зберігання харчових продуктів.

12 квітня Карл-Хайнц у лабораторії Центру провів майстер-клас по приготуванню традиційного німецького бульйону та основи для різноманітних соусів за новітньою технологією. Всі присутні були вражені високою професійністю поважного гостя з ФРН.

13 квітня учні та майстри нашого навчального закладу мали змогу разом з експертом приготувати традиційні баварські ковбаски та солодкий соус до них. Всі присутні скуштували традиційну німецьку страву з солоними кренделями, які власноруч випікав Карл-Хайнц та учні Ценру.

Учнівський та педагогічний колективи нашого навчального закладу з нетерпінням очікують на нові майстер-класи та лекції від відомого ресторатора з Німеччини.

Відомий ресторатор з Німеччини.

 

Відомий ресторатор з Німеччини.

 

Відомий ресторатор з Німеччини.

 

Відомий ресторатор з Німеччини.

 

Відомий ресторатор з Німеччини.

 


Відомий ресторатор з Німеччини.

 


 

Старший майстер

Шейко О.С.


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

Автор: admin от 31-03-2017, 10:44

ДНЗ «СЦПТО ХТТ та РС»

Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

Вибір професії - це друге народження людини. Від того, наскільки правильно вибраний життєвий шлях, залежить суспільна цінність людини, її місце серед людей, задоволеність роботою, фізичне та нервово-психічне здоров'я, радість і щастя.

«Професія кухаря-це стабільність сьогодні,

впевненість завтра,

успішність завжди»

Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну.Готування їжі – давнє мистецтво! Адже "Добрий кухар вартий семи лікарів”, - так мовить народне прислів’я. Кожен народ має свої традиції і особливості харчування, пов’язані з географічним положенням, кліматом, історією країни, її економікою, бо кожна людина має право на смачну та корисну їжу. Знання кулінарних секретів можна розглядати з такої точки зору: поступовоми будемо все більше й більше переконуватися в тому, що тільки здорове може бути красивим. А в тому, що наше здоров’я залежить від правильного харчування, немає сумніву.

По традиції у нас в центріщорічно проводяться конкурси майстерності з професії«Кухар». Кажуть, що істина породжується в суперечці, пізнається в змаганні. Професійний конкурс - це також суперечка , також змагання. Учні змагаючись показують свою майстерність знання, вміння і навики. Підтверджують , що вони гідні своїх наставників старших товаришів. Професійні конкурси породжують і розвивають творче відношення до праці.

Основною метою конкурсів є:

–стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді;

–розвиток творчих здібностей обдарованих дітей;

–моніторинг рівня професійної підготовки учнів центру;

–підвищення рівня викладання спеціальних дисциплін, фахової підготовки учнів;

–формування команд для участі в міських, обласних та Всеукраїнських конкурсах.

Роботу конкурсантів оцінювали висококваліфіковане журі:

Голова журі:Коробська Г. С.

Члени журі: Безбородкіна Л.Г., Тверезовська О.М. ,Грамотіна О.Ю. Шешко О.С.

Другий етап - практичний. Учні готували основну страву за власним рецептом з сучасними напрямками подачі.Критерії оцінювання включали в себе не тільки оцінку смакових якостей страв, а й підготовку робочого місця, дотримання технології приготування, дотримання правил безпечних умов праці, норм санітарії та гігієни, оформлення страв, використання новітніх технологій в приготуванні страв. Всі учасники справились з поставленими завданнями і продемонстрували належні практичні навички та вміння,проявивши креативнісь,оригінальністьу подачі.

Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»


Конкурс професійної майстерності серед учнів центру з професії «Кухар»

 

Пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець продовольчих товарів "

Автор: admin от 3-03-2017, 14:03

02 лютого 2017 року в стінах ТРЦ Мануфаетура, магазині " Сільпо" пройшли пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець продовольчих товарів " 4 розряду, де учні продемонстрували свої знання, уміння і навички.Надавали консультацію покупцям по різним групам товарів, готували робоче місце, обслуговували споживачів. Учні навчальної групи БПК-23 отримали позитивні оцінки та відгуки директора Зубенкоа Артура Сергійовича, який офіційно працевлаштував 5 учнів. Всі підтвердили кваліфікацію 4 розряд!!!!

 

Пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець продовольчих товарів "


Пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець продовольчих товарів "


Пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець продовольчих товарів "


Пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець продовольчих товарів "


Пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець продовольчих товарів "


Пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець продовольчих товарів "


 


 

ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "

Автор: admin от 17-02-2017, 10:26

15 -16 лютого 2017 року в стінах Центру пройшли пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів " 3 розряду, де учні продемонстрували свої знання, уміння і навички.Надавали консультацію по різним групам товарів, готували робоче місце, обслуговували споживача на ЕККА. Учні навчальної групи БКП-16 отримали позитивні оцінки та підтвердили кваліфікацію 3 розряд!!!!

 

 

ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "

 


 

ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "

Автор: admin от 17-02-2017, 10:26

15 -16 лютого 2017 року в стінах Центру пройшли пробні кваліфіксційні роботи та ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів " 3 розряду, де учні продемонстрували свої знання, уміння і навички.Надавали консультацію по різним групам товарів, готували робоче місце, обслуговували споживача на ЕККА. Учні навчальної групи БКП-16 отримали позитивні оцінки та підтвердили кваліфікацію 3 розряд!!!!

 

 

ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "


ДПА за професією " Продавець непродовольчих товарів "

 


 

Курси підвищення кваліфікації з професії «Кондитер»

Автор: admin от 14-12-2016, 09:28

З 28 листопада по 9 грудня 2016 року в місті Львові на території Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу відбулись курси підвищення кваліфікації з професії «Кондитер». Метою проведення таких курсів є обмін досвідом та підтвердження чи підвищення розрядів. На курсах обмінювалися досвідом представники таких областей: Київська, Вінницька, Донецька, Кіровоградська, Чернівецька, Рівненська, Миколаївська та Сумська. Наш навчальний заклад представляла майстер виробничого навчання Берченко Тетяна Анатоліївна, яка по закінченню курсів отримала сертифікат, про те, що пройшла програму курсів підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання ПТНЗ України з професії «Кондитер» з використанням програм сучасних інформаційних технологій та взяла участь у майстер-класах: «Сучасні види оздоблення кондитерських виробів», «Робота з карамельними масами та виготовлення фігур», «Робота з шоколадом та виготовлення шоколадних композицій».

 

 

 

 


 

 


 


 

Творча майстерня «Новітні тенденції розвитку кулінарного мистецтва»

Автор: admin от 18-11-2016, 10:23

 

18 листопада на базі «Міського міжшкільного навчально-виробничого комбінату» відбулася творча майстерня «Новітні тенденції розвитку кулінарного мистецтва» для майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів з професій «Кухар», «Кондитер», «Офіціант», «Бармен».

Учень нашого навчального закладу, переможець ІІ Міжнародного кулінарного конкурсу «BestCookFest – 2016» Співак Микола, провів для господарів та учасників творчої майстерні майстер-клас «Приготування гречаних млинців з буряковим гелем та крем сиром». Всі присутні залишились приємно здивовані високим кулінарним мистецтвом нашого учня.

 



 

 

 

 

 


 


 

Золото наше

Автор: admin от 7-11-2016, 08:53


З 1 по 3 листопада 2016 року у м. Києві відбувся ІІ Міжнародний конкурс «BestCookFest – 2016».

Метою проведення конкурсу є консолідація та активізація зусиль практиків та освітян у справі розвитку кулінарної майстерності та ресторанного сервісу, підвищення професійних компетентностей, впровадження стандартів світового кулінарного мистецтва, інтеграції у світовий професійний простір та обмін інноваційним досвідом  

.


За результатами жеребкування учень нашого навчального закладу виступав 1 листопада в номінації «Молодий шеф-кухар».

 

 

З 18 учасників зі всіх куточків України І місце міжнародним журі за кращє меню, використання сучасних технологій та популяризацію локальних продуктів Сумщини був нагороджений дипломом І ступеню та золотою медаллю Співак Микола учень групи БК-25.


Всі продукти, які були використані для приготування страв вирощені та створені на теренах нашої Батьківщини, і за думкою Миколи є справжньою гордістю нашої землі.

Меню, яке було представлене на конкурсі:

·               Закуска (гречані міні-млинці з буряковим гелем та курячою печінкою);

·               Основна страва (різотто з соусом велют з цвітної капусти, курячим стегном та чіпсом з цвітної капусти);

·               Десерт (яблучне морозиво з ніжним медовим бісквітом та кремом з пряженого молока та карамелі).

Вся рецептура та технологічні картки були розроблені особисто Співаком Миколою. Це оцінили міжнародні члени журі з 10 країн світу: Марія Шрамко (Чемпіонка світу з кулінарного мистецтва, член національної команди Ісландії з кулінарії, акредитована суддя Всесвітньої асоціації кулінарів WACS, віце-президентом Київської асоціації шеф-кухарів), Томас Гуглер (Майстер-шеф та директор F&B, континентальний директор WACS для країн Африки та Близького Сходу, сертифікований управляючий майстер-шеф/ директор F&B. Співзасновник Асоціації кулінарів Саудівської Аравії), Мімоза Балла (Віце-президент и міжнародний координатор асоціації "Taste of peace Jerusalem" «Смак світу. Єрусалим». Член клубу шеф-кухарів Албанії. Почесний член Асоціації шеф-кухарів Палестини та Саудівської Аравії), Віктор Тимчишин (шеф-кухар ресторану «Device Café», м. Київ), та інші.

  

  

 


 


Всі члени журі були приємно вражені професійністю та особисто запросили Миколу до себе для того, щоб він розповів свої рецепти та технологію приготування власних страв. Розмова велася англійською мовою. Особливо їх здивувало та припало до смаку яблучне морозиво з яблук сорту «Семеренко».

Микола дякує особисто директору Центру, всім викладачам та майстрам виробничого навчання, які доклали максимум зусиль для перемоги та підтримували його. Саме завдяки згуртованості колективу навчальний заклад отримав таку високу нагороду.

Ми сподіваємося, що зможемо взяти участь у Всесвітній олімпіаді кулінарного мистецтва, яка буде проходити 2017 року в Швейцарії. Золоті призери «BestCookFest – 2016» в додатковому конкурсі будуть змагатися за поїздку до Швейцарії.


Щоб здійснилась мрія, колектив навчального закладу дуже сподівається на підтримку Сумського міського управління освіти, Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області.

 

Методист Центру Шейко М.О.

 

Cемінар-практикум «Інноваційні технології при підготовці фахівців харчових технологій та ресторанного сервісу»

Автор: admin от 28-10-2016, 09:59

 

26 жовтня 2016 року на базі ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» відбувся семінар-практикум «Інноваційні технології при підготовці фахівців харчових технологій та ресторанного сервісу» для викладачів та майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів з професій «Кондитер», «Кухар», «Офіціант» та «Бармен».

У роботі семінару взяли участь представники з 25 професійно-технічних навчальних закладів та міського міжшкільного навчально-виробничого комбінату Сумської міської ради.

Мета заходу – ознайомлення учасників з інноваційними технологіями при підготовці фахівців харчових технологій та ресторанного сервісу. У ході семінару методист НМЦ ПТО у Сумській області Темченко О.В. провела з присутніми порівняльний аналіз змістовної компоненти навчальних програм професійно-технічної та професійно-практичної складової ДС ПТО 2009 та ДС ПТО 2015 як одна з форм реалізації завдань комплексного підходу до розробки навчально-плануючої документації з професії «Кондитер»; ознайомила з методикою упровадження регіонального компоненту як елементу оновлення змісту освіти відповідно до змін у науці, технологіях виробництва.

Викладачі професійно-теоретичної підготовки відвідали нетрадиційний урок з предмету «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства» з теми «Технологія приготування посипок», який провела викладач Скорик М.С. Майстри виробничого навчання завітали на майстер-класи з приготування сучасних страв та коктейлів: «Турецька закуска з баклажанів», «Живий борщ», «Тайський суп», «Приготування кондитерських виробів з нетрадиційної сировини. Сучасні тенденції оздоблення», «Приготування європейських коктейлів». Педагогічні працівники ознайомились з новітніми тенденціями у кулінарному, кондитерському мистецтві та ресторанному сервісі й мали змогу скуштувати нетрадиційні страви.

Творчу майстерню продовжили методисти НМЦ ПТО у Сумській області Висоцька Ю.М. та Смирнова І.О., які презентували on-line ресурс «Дослідно-інноваційне поле НМЦ ПТО у Сумській області», що включає 5 блогів: «Школа молодого викладача професійної підготовки та майстра виробничого навчання «Перші кроки до майстерності»; «Інтернет-майстер-клас «Створення та використання блогів педагогами ПТНЗ»; «Мережевий щоденник ПТНЗ Сумщини»; «Традиції та інновації у методичній діяльності НМЦ ПТО Сумщини (блог для голів методичних комісій ПТНЗ)»; «Старший майстер – менеджер сучасної професійної підготовки в ПТНЗ Сумщини (блог для старших майстрів ПТНЗ)». Також був проведений майстер-клас «Реєстрація на платформі blogger», в ході якого учасники семінару-практикуму створили власні аккаунти, підписалися на блоги НМЦ ПТО у Сумській області, заповнили інтернет-анкети.

Голова методичної комісії професійної підготовки ДПТНЗ «Лісового господарства» Грицай А.В. презентувала власний блог, окреслила перспективи використання блогів у діяльності навчального закладу.

Семінар-практикум завершив круглий стіл, на якому відбулося засідання творчої групи з питання розробки комплексно-методичного забезпечення відповідно до ДС ПТО для викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання з професій сфери харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу

 

Методист ДНЗ «СЦ ПТО ХТТ та РС»

Шейко М.О.

   

   

 

 

 

 


 

 

 


 

Виробниче навчання, виробнича практика

Автор: admin от 20-07-2016, 13:20

         Відповідно до графіку навчального процесу щорічно учні нашого навчального закладу розподіляються по підприємствам міста. Завдяки постійному пошуку, наполегливості та тісній співпраці майстрів виробничого навчання з керівниками підприємств міста Суми,  району та області укладені угоди про проходження учнями виробничого навчання та виробничої практики з оплатою праці:супермаркети «Сільпо», магазин «Епіцентр», магазини ТОВ «ЕКО маркет», «Наш маркет», мережа магазинів ТОВ «Ватсонс», на яких після проходження виробничої практики наші учні працевлаштовуються.

 

 

Фестиваль кулінарного мистецтва «Смачнофест»

Автор: admin от 30-05-2016, 10:35

  

30 травня 2016 року в приміщенні ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» відбувся обласний фестиваль кулінарного мистецтва «Смачнофест» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професій «Кухар», «Кондитер».

У змаганнях взяли участь 17 команд професійно-технічних навчальних закладів області. Склад кожної команди — 2 найкращих учні.

До складу журі ввійшли найкращі кухарі м. Суми: Довбиш Людмила Олександрівна, начальник кондитерського цеху ТОВ «Сумська паляниця», голова журі; Журавлевич Світлана Федорівна, шеф-кухар ресторану «Здибанка» та Кірічок Сергій Геннадійович, директор кафе «Форсаж».

За результатами фестивалю перемогу здобула команда ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» у складі учнів: Буряченка Микити та Яковенко Світлани. Команда була нагороджена дипломом переможця, кубком «Краща кулінарна команда-2016» та солодкими призами.

За професійну майстерність, оригінальність та креативність у приготуванні та оформленні основної української страви «Печінка з вишневим соусом і овочами гриль» дипломом нагороджено команду ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» у складі: Науменка Андрія та Міщенко Анастасії.

За професійну майстерність, оригінальність та креативність у приготуванні та оформленні десерту «Сніжки в шоколадному соусі з карамеллю» дипломом нагороджено команду ДПТНЗ «Свеський професійний аграрний ліцей» у складі: Долгорукової Наталії та Шпакової Альони.

Переможці кулінарних змагань вибороли можливість у подальшій своїй діяльності презентувати професійно-технічні навчальні заклади Сумщини в міжнародних конкурсах, чемпіонатах та фестивалях.

 

 

 

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

Автор: admin от 8-04-2016, 10:21

 У 2015-2016 н.р. майстрами в/н були проведені такі майстер-класи:

 

Берченко Т.А. - Приготування шоколадних цукерок

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 


 

shokoladn-cukerki_Berchenko.doc [1,77 Mb] (cкачиваний: 40)

 

Богунова М.В. - Приготування десерту «Груша у вині» 

 

 

Grusha-u-vin_BogunovaM.doc [507,5 Kb] (cкачиваний: 26)

 

Богунова А.В. - Приготування рулету овочевого та чорносливу в шоколаді

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

RULET-ROZROBKA-Bogunova.doc [1,8 Mb] (cкачиваний: 18) 

 

 

Дудка Н.А. - Приготування лимонного курду та солодких ролів із сиру

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


 


Unfkacya-Dudka.doc [5,07 Mb] (cкачиваний: 23) 

 

Лисянська С.В. - Приготування кейк-попсів та імбирно-лимонного лимонаду

 

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 


 

 

Unfkacya-priyomv-Lisyanska.doc [2,52 Mb] (cкачиваний: 22)

 

Алещенко Т.І. - Приготування десерту з сиру

 

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 


 

Sufle_Alescheenko.doc [1,15 Mb] (cкачиваний: 18) 

 

Клименко А.М. - Приготування м’ясних мішечків, запечених з грибами та яблучного крамблу

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 


 

 Klimenko.doc [350,5 Kb] (cкачиваний: 20)


Демиденко О.Ю. - Приготування бананового десерту

 

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


 

 

Савченко Н.І. - Приготування десерту «Тірамісу»

 


 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 


 Tramsu_Savchenko.doc [9,05 Mb] (cкачиваний: 19)


Курочкіна Т.П. - Приготування яєць «Фаберже" .

 

Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів


Ділимось досвідом: уніфікація прийомів

 


 

 Yaycya-Faberzhe-Kurochkna.doc [1,74 Mb] (cкачиваний: 20)


 

 


 

Арт-майстер клас

Автор: admin от 14-03-2016, 12:10

12 березня 2016 р. у затишних стінах Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області відбувся вебінар для творчих груп з професій сфери харчових технологій та ресторанного сервісу, у його рамках був показаний арт-майстер клас у режимі on-line «Українська модна кухня», який підготувала майстер виробничого навчання ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» Грамотіна Оксана Юріївна. До уваги учасників вебінару була представлена візитівка національної української кухні – вареники. Оксана Юріївна зауважила, що все інноваційне починається з простого, і всі нові прийоми мають спиратися на ґрунтовне знання основних правил та законів приготування страв. Вона запропонувала впровадити у варіативний компонент навчання професії «Кухар» традиційну, просту, недорогу по продуктовому кошику, приготовану з екологічно безпечних продуктів та з використанням інноваційних технологій страву української кухні – відкриті вареники на парі із шпинату з карамелізованим гарбузом в сирній есплуме.


   



Запрошення до участі у ІІІ Міжнародному конкурсі «Wellness & Zero Waste – Food & Beverage Contest Casargo 2016»

Автор: admin от 5-02-2016, 11:03

У рамках міжнародної співпраці 18 січня Державний навчальний заклад «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» отримав від професійної школи Centro di Formazione Professionale Alberghieroофіційне запрошення прийняти участь у ІІІ Міжнародному конкурсі «Wellness & Zero WasteFood & BeverageContest Casargo 2016», який відбудеться з 19 по 23 березня 2016 року у м. Касарго, Італія. На конкурсі будуть представлені 15 професійних шкіл Італії, представники всіх країн Європи та навіть Китай. ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» – єдиний навчальний заклад, який представляє Україну. Наразі ведеться активна підготовка до вищезазначеного конкурсу.


ДЕКАДА ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ УСПІШНО ФІНІШУВАЛА

Автор: admin от 17-03-2015, 16:07
  

З 3 березня по 16 березня 2015 р. в Центрі успішно пройшла декада  популяризації  спецдисциплін торговельного профілю. За цей період проведено ряд цікавих заходів серед груп продавців продовольчих та непродовольчих товарів, які зорієнтовані на розкриття актуальних питань з організації і проведення виробничого та теоретичного навчання із спец. предметів і особливостей організаційної, навчальної та методичної роботи майстрів виробничого навчання та викладачів у цей період.

Розпочалася декада конкурсом «Свято весни» та професійної майстерності на кращого з професії продавець непродовольчих товарів серед учнів гр. АПК-26. 

Ще з глибокої давнини розвивалась і розвивається нині дуже велика мережа базарів, торгів, ярмарок, магазинів. І основною фігурою великих і малих торговельних підприємств є продавець.

Учні групи АПК-26 майстер в/н Гуйва В.В. якраз і продемонстрували, якими має бути продавець, щоб покупець завжди мав гарний настрій після відвідування магазину. Шість майбутніх продавців, які у своїй групі показали кращі результати в навчанні, досить результативно проявили себе у теоретичному турі, відповідаючи на тести в електронному варіанті. Вони правильно обрали професію, зацікавленні в досягненнях високих результатів у навчанні. Обслуговування і консультація покупців  на обраний товар – це ключові фактори успіху у торгівлі і наші учасниці з ними впоралися на належному рівні. Цікаво пройшло і змагання конкурсантів – робота на касових апаратах. За обмежений час кожний  з них  заправив касову стрічку, отримав чеки, звіти, виконав заключні операції на касовій машині.

Останнім завданням конкурсу було «Солодке привітання до 8 березня». Головний приз за зайняте І місце отримала учасниця Педченко Вікторія,        ІІ місце зайняла Клименко Альона, ІІІ місце дісталось Гладковій Анастасія. Старший майстер Пукась Катерина Юріївна побажала всім учасникам і присутнім і надалі творчості, сміливих задумів, радості пошуків та шляхів самовдосконалення, адже всі ці якості належать продавцю, який володіє високим професіоналізмом.

Заслуговує уваги захід учнів груп АПК-36 та АПК-16 майстри в/н Панченко Н.І., Алістратова Т.І., Осадча Н.І., які з творчим натхненням та відданністю улюбленій  справі презентували великий колективний проект  «Овочевий базар». Це презентація-показ великого міжнародного довгострокового проекту з ознаками творчого, дослідницького, рольового напрямків.

Презентація проекту проводилась у формі виставки-продажу «Овочевий базар», на якій прозвучала літературна композиція з питань історії, харчових цінностей овочевих товарів, важливості їх у харчуванні; консультація покупців з питань подальшого використання овочів,  приготування овочевих страв. Вдало пройшла культурно-розважальна програма, яка, як зазвичай, проводиться на ярмарках, базарах, аукціонах із метою вдалого продажу товарів та конкурсна гра з присутніми «заморочки  із загадкової бочки». Цей захід довів, що учні мають професійні уміння, комунікативні навички, пізнавальну зацікавленість щодо своєї професії.        

Практичним результатом став реальний вдалий продаж овочевих товарів із високою патріотичною метою. Адже всі зароблені кошти від продажу будуть направлені на лікування бійців АТО, які потребують допомоги.     

Цікаво пройшла професійна гра «Шанс» серед команд учнів груп  БПК-13 та  БПК-23. «Покупець – це наш король» ˗ цей лозунг є основним у роботі продавців, які успішно пройшли виробничу практику на сучасних підприємствах торгівлі третьому кваліфікаційному розряду і на даному етапі набувають уміння і навички за підвищеними четвертим та п’ятим розрядами. Учасники продемонстрували високий професіоналізм у презентуванні  товарів, розпізнаванні їх за зовнішніми ознаками, смаком, якістю.

На «Шанс» учасники отримали високі результати і продемонстрували уміння на уважність, обізнаність, швидкість, правильність підрахунків, що головне у обраній професії.

Шанс перемоги у грі дістався Удоду Богдану – І місце гр. БПК-23, Біліченко Тетяні – ІІ місце гр. БПК-13, Мальованій Вікторії – ІІІ місце гр. БПК-13. Творчість, сміливість задуми, радість пошуків та шляхів самовдосконалення – усі ці якості належать продавцям, які  мають  щасливий шанс на успішне майбутнє.

Професійно-теоретична підготовка є складовою процесу професійного навчання. Застосування процесу професійного навчання. Застосування інноваційних методів навчання, нових форм оцінювання – це основний принцип викладача спец. дисциплін Кушнірової Світлани Петрівни, яка у поступовому пошуку більш ефективних засобів набуття знань, умінь та навичок учнями шляхом самоосвіти. Результативно пройшов  відкритий урок з товарознавства непродовольчих товарів цього викладача на тему «Ювелірні вироби».

Крім відкритих уроків із теоретичного та практичного навчання за декаду популяризації проведено ряд заходів по уніфікації прийомів серед майстрів виробничого навчання, випущеного декілька стіннівок із цікавими матеріалами.

Декада популяризації успішно фінішувала.

                                   Статтю підготувала майстер в/н Панченко Н.І.

   

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії «Офіціант».

Автор: admin от 24-09-2013, 10:25

17-18 вересня 2013 року з метою підвищення професійної майстерності майстрів виробничого навчання, популяризації фахових здобутків, кращого виробничого досвіду на базі Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії «Офіціант».

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Офіціант».

Автор: admin от 18-04-2013, 09:31

13-15 березня 2013 року на базі Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Офіціант».

VIII Міжнародний фестиваль з кулінарного мистецтва та сервісу

Автор: admin от 5-04-2013, 12:14

За рекомендаціями Всесвітньої асоціації Кулінарних Союзів з 27 по 29 березня 2013 року у Міжнародному виставковому центрі в м. Києві відбувся VIII Міжнародний фестиваль з кулінарного мистецтва та сервісу.

Конкурс професій

Автор: admin от 22-03-2013, 10:53
З 5 лютого по 19 березня в Державному навчальному закладі «Сумський центр професійно – технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» були проведені конкурси фахової майстерності з професій: «офіціант», «секретар керівника (організації, підприємства, установи)», «продавець продовольчих товарів», «продавець непродовольчих товарів», «кухар», «кондитер», «пекар».
 

вул. Роменська, 96,
м. Суми-2, Україна, 40002.

splxtt@ukr.net